eTwinning toplantımız

Mrt

3-A Sınıfımız Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Faruk Nafız Çamlıbel ile ilgili boyama yaptı. Aynı zamanda Şairimizin şiirlerini dinlediler.

Mrt

eTwinning okulu olma yolunda öğretmenlerimizle birlikte toplantı yaptık.

Mrt

Okulumuz öğretmeni Eser AYAZ'ın ortaklarından oluştuğu eTwinning projesi 4 farklı ülkeden 22 öğretmen tarafından yürütülmekte.

Proje öğrencilerin STEAM konularına ilgi duymasını amaçlamaktadır. STEAM öğrenimi, probleme dayalı ve sorgulamaya dayalı öğrenmeyi tanıtma ve uygulama fırsatı sağlar. Öğrencileri toplumdaki herhangi bir sorunu eleştirel ve işbirlikçi bir şekilde çözmeye hazır geleceğin vatandaşları olmaya hazırlayabiliriz. Gençler bilimi, teknolojiyi, mühendisliği ve matematiği kullanarak küresel zorlukların üstesinden gelme fırsatına sahip olacak. Proje teknolojiye olan ilgiyi derinleştirecek. Dünyanın kökenine dair modern fikirlerle tanışacaklar. Gezegen modelleri, araçlar yaratacaklar. Proje çerçevesinde çeşitli mini projeler oluşturup robotik kullanarak araştırmalar yapacaklar. Çalışmalar projede yer alan meslektaşlarımızla paylaşılacaktır.

Mrt

Okulumuz öğretmeni Eser AYAZ çevre dostu eTwinning projesinin ortakları arasındandır. Proje 4 farklı ülkeden toplam 17 öğretmen tarfından yürütülmektedir.

"YEŞİL KAHRAMANLAR: AZALTIN, YENİDEN KULLANIN VE GERİ DÖNÜŞÜM ETWINNING PROJESİ". Proje, 3R'nin (Azalt, Yeniden Kullan ve Geri Dönüştür) ilkelerini keşfederek öğrenciler arasında sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmeyi amaçlıyor. Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, özellikle de Hedef 12 - Sorumlu Tüketim ve Üretim ile uyumlu olan proje, eğitim alanında çevre bilincini aşılamayı amaçlıyor. Çevre yönetimini teşvik etmek ve eylemlerimizin birbirine bağlılığı konusunda daha geniş ölçekte farkındalık yaratmak için Avrupa okulları arasındaki işbirliğini vurguluyor. Proje üç aşamadan oluşuyor: Giriş, 3R'ler ve Yeşil Kahramanlar Ödülleri; her biri öğrencileri sürdürülebilir yaşamı ve çevresel sorumluluğu teşvik eden uygulamalı etkinliklere dahil etmek için tasarlandı.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Eser AYAZ'ın da ortaklarından olduğu proje 3 farklı ülkeden 13 kişi tarafından yürütülmektedir. Hedefler: Yaratıcılığı teşvik etmek, sürdürülebilirliği teşvik etmek ve kültürler arası işbirliğini teşvik etmek.

Güvenli İnternet Günü 3-B sınıfımızın etkinlikleri

2-A Sınıfımızın Güvenli İnternet Günü Etkinliği

Şbt

Güvenli İnternet Günü 3-A Sınıfımızın yapmış olduğu çalışmalar.

Şbt

e-Güvenlik kapsamında okulumuz Bronz Etiket almaya hak kazandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

eSafety Label Nedir?

Her geçen gün önemi daha iyi kavranan e-Güvenlik kavramı artık dijital ortamda bireysel güvenlikten öteye giderek, kurumların ve ülkelerin politikalarına dahil olmuştur. Çevrim içi olarak eSafety Label'ın resmi adresi olan www.esafetylabel.eu üzerinden ulaşılan modül, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir. eSafety Label, eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrim içi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedeflemektedir. eSafety Label web sitesi, öğretmenler, okul müdürleri ve bilişim yöneticileri için önemli bir politika oluşturma merkezidir. Okulların kendi çevrim içi güvenliklerini değerlendirdikleri, iyileştirdikleri ve güçlendirdikleri hareket eylem yapısıdır. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapısını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek eSafety Label sayesinde mümkün olmaktadır.

Okul Aksiyon Planı

Okul Eylem Planı

Şbt

Okulumuzda kurum müdürümüz Cahit Özbek'in de ortak olduğu ''Her şey farklı, her şey iguales'' projesi yürütülmektedir. Projede 3 ülkeden toplam 6 üye yer almaktadır.

Yabancı mezunların bir kuruma entegrasyonu çok zor olduğu için, dil, kültür ve diğer pek çok şey, ekonomik ve tanıdık sorunlar nedeniyle. Her ne kadar aynı zamanda, mezunlarımızın özel gerekliliklerle enstitüye entegrasyonu da kolay değil. Aynı şekilde, proje hedefi, farklılığa değer veren herkes için etkinlikler yaratır.

Şbt

Okulumuzda kurum müdürümüz Cahit Özbek'in de ortak olduğu ''Çocuk Hakları Güneşi: Parlak Bir Geleceğe Doğru'' eTwinning projesi yürütülmektedir. Projede 4 farklı ülkeden toplam  9 üye bulunmaktadır.

Çocuk Hakları Güneşi: Aydınlık Bir Geleceğe Doğru” projesiyle çocuk hakları konusunda farkındalığın artırılmasını hedefliyoruz. Proje kapsamında 7-11 yaş arası öğrencilere yönelik çocuk hakları atölyeleri düzenlemeyi planlıyoruz. Bu atölyeler öğrencilerimizin küresel barışa daha fazla katkı sağlamalarını sağlayacak şekilde tasarlanacak. Projemizde çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan sanal bir müze yer alacak. Bu müze öğrencilerimizin yaratıcı çalışmalarını (resim vb.) paylaşmalarına olanak sağlayacak ve bu çalışmalar ulusal ve uluslararası alanda paylaşılacaktır. Ayrıca çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan projemiz kapsamında bir de kısa film çekmeyi hedefliyoruz. Bu filmin öğrencilerimizin gözünden çocuk hakları konusunda etkili bir bakış açısı sağlayacağına inanıyoruz.

Şbt

Balveren genelinde faaliyet gösteren okulları bir bir ziyaret eden trafik Jandarma ekipleri, öğrencilerle bir araya gelerek trafik eğitimleri veriyor. Ekiplerin yaptığı eğitimler çerçevesinde son duraklarından bir tanesi okulumuz oldu. Düzenlenen eğitim programı ile minik öğrencilere trafik ışıkları, kurallar, levhalar ve yaya geçitlerinde yayalara yol verilmesiyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Etkinliği düzenleyen ekiplere ile katkısı bulunan herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Güvenli internet egitimi verildi. Kişisel bilgilerin korunması hakkında çocuklar bilgilendirildi.

Şbt

Anasınıfımız 'Güvenli İnternet Günü'nü boyama etkinlikleri ile kutladı.